söndag 1 april 2007

B - Brännboll

Så var det dags för nästa bokstav. Och efter A, då kommer ju.. B!

Brännboll var något som säkert alla spelade när de gick i skolan. Med varierande resultat.
Om vi säger såhär så har jag aldrig blivit vald bland de första 10 på något lag. Alltid typ sist eller näst sist. Det var alltid en pina när de sade "ääh, ni kan ta resten"..

Känner du igen det? Jag gör det alltför väl.

Undrar just hur lärare kan tillåta sådant? Gör man ens det idag?

Jag minns det som igår. Vi stod på den stora skolgården. Det var oftast Stefan som valde först, sen Johnny eller Richard. De valde såklart Christer eller någon annan bra.. Johan kanske.. Sen ramlade det igenom. Alla som var på fotbollslaget, alla som spelade hockey.. Nån stackare som bara råkade vara bra på att träffa bollar.. Osså jag.. Som troligen aldrig träffat en boll med tvåhandsfattning.

Sen var det dags att skjuta. Efter tre missar var man utbränd. Då fick man ett "amäähh braaaa!" i bakhuvudet. Hade man tur och snedträffade fick man springa som fan, och då blev man troligen bränd också.

Efter ett tag lade läraren till en extraregel. Man kunde kasta på tredje försöket om man misslyckades med att skjuta de två första. Jättebra.
Dock kom de andra på att det var jäkligt bra också, och missade med vilje flera gånger.
Killen som hade skolrekordet i kast med liten boll till exemepel. Om den inte for över gatan och in i grannarnas trädgård var han besviken. Sisådär 1,5 fotbollsplan svuschade han iväg den där bollen.

Fy för brännboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar